Lenteconcert 9 maart

Met een Gouden Randje

Foto Gemeentehuis 090319

Bergschenhoek – Zaterdagavond 9 maart zal Muziekvereniging Concordia hun jaarlijkse Lente concert houden in het gemeentehuis van Lansingerland. Dit jaar bestaat de vereniging 80 jaar en is dit de officiële aftrap van een jubileumjaar met vele mooie concerten.

Zaterdagavond 9 maart beloofd een gouden avond te worden. Muziekvereniging Concordia heet u welkom bij haar jaarlijks Lenteconcert. Dit is een concert waar altijd wordt uitgepakt; een muzikale avond van hoog niveau met aansprekende muziek. Omdat de vereniging dit jaar 80 jaar bestaat wordt er nog net iets groter uitgepakt; een concert met een gouden randje.

Denk hier aan glamour, klinkende munten, glitters, sieraden en een klein beetje gouden ouwe. Deze elementen zullen terug te horen zijn in de muziek, maar Concordia heeft ook een gouden stem weten te strikken. Milene van der Smissen zal samen met de Melody Percussion Band en het orkest een aantal nummers ten gehore brengen. Zij is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en is een veelzijdige zangeres, bekend uit onder andere de Chaplin de musical, maar ook solo met de a capella vocalgroup Fenominals en als vaste zangeres bij Diva Dichtbij. En omdat het een jubileum is zal ze met nummers als ‘Let’s get loud’ van Jennifer Lopez en ‘That man’ van Caro Emerald een feestje gaan bouwen.

Natuurlijk zal u ook de vereniging zelf horen. De Melody Percussion Band neemt u voor de pauze mee met onder andere gouden plaat Africa en ‘Diamonds are Forever’. In hun programma zullen weer een aantal bijzondere elementen te horen zijn onder de tijdelijke leiding van professioneel vibrafonist Vincent Houdijk.

Na de pauze treed het orkest aan. Met een knipoog naar het verleden wordt de muziek van de film Fanfare van Bert Haanstra gespeeld. Deze film behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Met ruim 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film op Turks Fruit na, de succesvolste Nederlandse film aller tijden. Ook spelen zij enkele gouden klassiekers uit het repertoire van Queen. Daarnaast zullen een aantal muzikale gouden uitdagingen worden aangegaan; met Balkan Dance waant u zich echt op de Balkan met opzwepende muziek en ritmes die net wat anders klinken dan vanuit de westerse traditie.

Kortom, voldoende om de belofte van een gouden avond waar te gaan maken. Graag ontvangen wij u in het Gemeentehuis van Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 Bergschenhoek. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is € 9,50, kaarten zijn aan de deur te koop of in de voorverkoop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Lenteconcert 2019 - Voorkant

Lenteconcert 2019  - Achterkant