Jubileumreis naar Elbrinxen

Geslaagde jubileumreis Concordia in Duitsland met muzikale hoogtepunten en nieuwe vriendschappen.

Van donderdag 30 mei tot en met zondagavond 2 juni beleefde muziekvereniging Concordia hun jubileumreis in de omgeving van Elbrinxen in Duitsland.

Deze reis werd ter gelegenheid van het 80 jarig jubileum gemaakt. Vanwege de jarenlange vriendschap met het Posaunenchor uit Elbrinxen was er gekozen om daar te verblijven. Tijdens deze dagen werden er muzikale hoogtepunten bereikt tijdens een achttal concerten door het fanfare orkest en de Melody Percussion Band. Niet alleen concerten stonden op de planning maar ook aan ontspanning werd gedacht in de vorm van een rodelbaan en het bezoeken van de steden Göttingen en Hamelen.

Donderdag werd er een gezamenlijk concert gegeven voor de inwoners van Elbrinxen om hun te feliciteren met het 800 jarig jubileum van het dorp. Vrijdag werd in de stad Göttingen door de MPB een uitstekend concert op het marktplein gegeven waar honderden mensen in een kring om de MPB heen ging staan en menig Duitser niet stil kon blijven staan op de klanken van Africa en Tarzan. In de avond werd door het orkest in een concertzaal met geweldige akoestiek een dubbel concert gegeven met sinfonisches Blasorchester Göfonio uit Göttingen. Concordia bezorgde daar de toeschouwers vele kippenvel momenten maar ook de muzikanten waren erg geëmotioneerd door onder andere de mooie solo ‘s in Adios Nonino en Balkan Dance. De voor Duitsland onbekende fanfareklank is daar zeker blijven hangen.

Op zaterdagmiddag werd In het kurpark Bad Pyrmont door orkest en vervolgens door de MPB met hoge temperaturen muziek gemaakt met bekende melodieën van Queen, Morricone, Brand New Day en Disney. ‘S-avonds werden we door onze muzikale vrienden, na een gezamenlijke repetitie met het blaasorkest uit Lügde en het Posaunenchor Elbrinxen, uitgenodigd voor een Duitse barbecue. Daar hebben we uit dankbaarheid voor de vriendschap nog een kort verrassingsconcert gegeven. Zondag werd in de muziektent een vier uur durend concert gegeven waar we met de al eerder genoemde orkesten het frühshoppen muzikaal hebben omlijst. Voordat we de bus in gingen werd er met 120 muzikanten vijf gezamenlijke muziekstukken gespeeld.

Concordia vertrok daarna snel met de bus terug naar Nederland waar ze laat in de avond arriveerden. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door sponsor Rovasta.

Concordia heeft dit jaar natuurlijk ook jubileumactiviteiten in Lansingerland. Houd hiervoor deze krant in de gaten. Het eerstvolgende concert is Roseetje op een Kleedje samen met het straat theater festival op zondagmiddag 23 juni in de Leeuwenkuil. Neem gerust uw kleedje en picknick mand met lekkers mee.

Elbrinxen